Каварна е домакин на държавното първенство по кикбокс

Първенството ще се проведе в спортна зала „Олимпиада“ от 3-ти до 5-ти септември 2021г. Вход ът е свободен.

Каварна е домакин на  държавното първенство по кикбокс

За пореден, 18-ти път, град Каварна става домакин на държавно първенство по кикбокс.  Тази година то  ще се проведе в два стила - фул контакт и муай тай .


Съревнованието по муай тай, което е за участници с възраст над 13 години,  е под патронажа на Почетния консул на кралство Тайланд г-н Виктор Меламед, а категории фул контакт 9-10 и 11-12 годишни момчета и момичета е за купа „Добротица“.

Въпреки че в момента тече регистрация на участниците, организаторът – клуб „Ринг“ съобщава, че се очакват над 200 участника от над 30 клуба от страната.

Каварненският кляб „Ринг“ ще участва с 12 състезателя. Треньорът Ердоан Демиров, с гордост напомни за успехите на клуба.

Дилек Серветова е представител в националния ни отбор на федерацията и спортист на годината за 2019г. в град Каварна, а Кристиян Демиров – от същия клуб, е спортист на годината за 2020г. Той е с второ място в международния турнир за Европейската купа в Хърватия и Балкански шампион от Балкан бест файтър в Сърбия миналата година.

Това е петата официална надпревара от тазгодишния календар на Конфедерацията по кикбокс и муай тай, като предходните се състояха в Шумен, Пазарджик, Бяла /Русе/ и Козлодуй.