Авто бижута от цяла България блестят на ретро парада в Добрич

Над 150 ретро автомобили и мотоциклети, както и два трактора представя третото издание на добруджанския Ретро парад

Авто бижута от цяла България блестят на ретро парада в Добрич

Община Добрич, местният Авто мото ретро клуб „Толбухин“, Съюзът на автомобилистите, както и спонсори и съмишленици организират и провеждат за трети пореден път събор за ретро автомобили и мотоциклети. Парадът на класическа красота и елегантност привлича стотици жители и гости на града, които и към този час си правят снимки с уникалните возила, разположени по алеите на градския парк "Свети Георги". 




Официалното начало бе дадено в 12,00ч , в 14,00ч. ще бъде награждаването, а час по-късно участниците в парада ще направят демонстративна разходка в центъра на Добрич.


Ретро автомобилите, мотоциклетите и селскостопанските машини са разположени по алеите на Градския парк „Свети Георги” в Добрич. Жителите и гостите на града ще имат възможността да се докоснат до старинни и класически возила от марките Мерцедес, Порше и други. Тази година участват изключително много трабанти, като единият от тях е собственост на кмета на гр.Лозница.



Точно до шатрата на организаторите публиката може да види отблизо 9-цилиндров двигател на самолет, който се използва в селското стопанство. Той е с напречен разрез и се виждат как се движат буталата.  

„Участниците до този момент са над 120, пристигат и още, каза за Добрич онлайн председателят на Авто мото ретро клуб „Толбухин“  Петър Георгиев. Местният клуб идва с 18 членове, със свите ретро автомобили както и още поне 15-на мотори. Имаме гости от София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Видин и др.“  - допълва г-н Георгиев. Той самият се представя със своя атрактивен джип Уилис, който наскоро спечели наградата на кмета в гр. Русе.