Голям интерес към Панагюрското златно съкровище в Двореца в Балчик

По около 1000 души на ден го разглеждат, каза за Добрич онлайн директорът на културния център Жени Михайлова.

Голям интерес към Панагюрското златно съкровище в Двореца в Балчик

Посетителите са не само от Североизточна България, а от цялата страната. Златните съдове предизвикват  интерес и сред  децата. По думите на Михайлова идват ученици от различни кътчета на България. Интересът към експозицията е не само от българи, но и от чужденци.  



След тежката минала година,  от архитектурно-парковия комплекс  „Двореца“ отчитат 100% ръст на посещенията през юли тази година спрямо юли миналата година.  Близо 100 000 души са посетили култруния център. Като най-много са българите, следвани от румънци,  поляци и руснаци.  Заради пандемията обаче имаме сериозен спад на туристите от Герамния, Турция, Италия, отбеляза директорът на Двореца Жени Михайлова.

Сватбеният сезон също е много силен тази година. Част от тържествата  са били планирани за миналата година, но заради ограниченията тогава се случват през това лято. Най-многобройни  са българските сватби, но има записвания и от младоженци от  Германия, Австрия, Англия, Малта, Русия, Сърбия.  Запазени дати има не само за летните месеци, но и за октомври, каза още Михайлова.