Среща с народни представители за безводието в село Стожер инициира кметът на Община Добричка

Срещата с народните представители от Добричка област е насрочена за 11.00 часа на 17 август.

Среща с народни представители за безводието в село Стожер инициира кметът на Община Добричка

Поканата е отправена от кмета на Община Добричка Соня Георгиева на 3.08.2021 г. и е част от поредицата срещи, инициирани от кмета Соня Георгиева, за решаване на проблема с безводието в село Стожер. След няколкократни разговори с ръководството на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, на 4 август кметът на Община Добричка Соня Георгиева се срещна в столицата с Ивайло Ванков – член на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД. Становище на Община Добричка за бедствената ситуация в село Стожер бе депозирано в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


На 5 август, след спешно заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия в Община Добричка, със заповед №1054 на кмета на Община Добричка бе обявено частично бедствено положение в село Стожер. На 12.08.2021г. срокът на бедственото положение бе удължен до 12.09.2021 г.

Очаква се при предстоящата дискусия в Община Добричка утре своето съпричастие към бедстващите жители на село Стожер да заявят народните представители Дилян Господинов, д-р Ивайло Христов, Деница Сачева, Димитър Данчев, д-р Хасан Адемов и Албена Симеонова. Кметът Соня Георгиева ще търси съдействието им за предприемането на спешни мерки за преодоляване на критичната ситуация с безводието.