Очаква се до края на октомври да завършат ремонтите при кръговото на кв. Рилци в Добрич и разклона за с. Врачанци

Това стана ясно след отговор на отправено запитване от Деница Сачева към служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.

Очаква се до края на октомври да завършат ремонтите при кръговото на кв. Рилци в Добрич и разклона за с. Врачанци

Над 35 км от пътната мрежа на област Добрич са ремонтирани през тази година или предстои да се ремонтират до средата на следващата,написа Сачева в пост в социалните мрежи. 



По думите й за други близо 92 км Агенция „Пътна инфраструктура“ е възложила изработване на технически проекти за основен или превантивен ремонт. "Дейностите, които се изпълняват през 2021 г., стартираха по време на нашето правителство и са на стойност 35 млн. лева", написа още Деница Сачева.

Готови са три от шест отсечки – 4,5 км от Околовръстния път на Добрич, 5,5 км от пътя, който свързва Добрич и Крушари с румънската граница, както и трасето между Каварна и Българево. Преди да се въведат в експлоатация на последните два предстои да се монтира вертикална сигнализация. 

До края на октомври трябва да завършат ремонтите при кръговото на кв. „Рилци“ и разклона за село Врачанци и на близо 8 км от пътя ГКПП Кардам- Генерал Тошево-Добрич-Варна. Единствено 10-километровата отсечка между Ветрино, Тервел и Алеково няма да е готова до края на годината и се очаква да бъде отворена в края на май 2022 г.

Техническите проекти за пълна рехабилитация ще са за два пътя - Генерал Тошево-село Лозница и село Захари Стояново-Дуранкулак. Ще бъдат разработени и още три проекта за частични ремонти на отсечки от пътищата: II-71 Околовръстен път Силистра-Средище-Хитово-Карапелит-Околовръстен път Добрич-Батово-Оброчище, III-901 Шабла-Фар „Шабла“-Тюленово-Камен бряг-Българево-Каварна и III-7105 (Средище-Хитово)-Балик-Козлодуйци-Добрич.