Община Добрич закупи мултифункционална машина за метене и поддръжка на улици

Около 40 фирми участват в тазгодишното изложение на Добрички панаир „Селското стопанство и всичко за него”, което е разположено на открития спортен комплекс „Простор” в Добрич.

Община Добрич закупи мултифункционална машина за метене и поддръжка на улици



Сред новите участници е фирмата, на която община Добрич се довери за закупуването на многофункционална машина за предприятието „Устойчиви дейности и проекти”. Идеята е да бъде оптимизирана дейността на общинското дружество. 

Представителят на фирма Инжконсулт Георги Георгиев сподели пред Добрич онлайн повече за самата машина и нейните функции.  „Мини челният товарач, е най-голямата машина в класа, който се предлага. Решението на Община Добрич да се спре именно на него е базирано на цена,качество и рентабилност на машината и прикачните устройства, които се продават с нея” – сподели Георгиев. Той допълни, че мини челният товарач разполага с четка за метене на улици, фреза за асфалт и мулчер, който преминавайки през храсти, ги смила на дребни частици. 


Фирма „Инжконсулт” предлага още строителна и пътно поддържаща механизация, почистваща и складова техника. „Тук сме изложили малка част от нашите машини, но са едни от бестселърите” – сподели Георги Георгиев. 

В близост до шатрата на фирма „Инжконсулт” можете да видите и мини багер, който също е един от най-търсените артикули.

 „Предлагаме и складово подемна техника, като това което сме изложили тук е електрокар с литиево йонна батерия. Той е базиран на шаси на обикновен мотокар, който всички ползват, но е с батерия, което означава нулеви емисии, почти нулеви средства за ремонти, няма нужда от смяна на масла и подмяна на части. Той е много рентабилен и лесен за употреба. Батерията може да се зарежда по всяко време, т.е. ако едно производство да е 24 часа, в момента, в който се спре за почивка, тази батерия може да се дозарежда. В сравнение със стандартните киселинни батерии, трябва зарядът да намалее почти до нула и тогава да започне зареждането. Това е много удобна за употреба машина” – сподели Георгиев. 

На изложението са представени и няколко вида водоструйки. 

„Като цяло предлагаме и подопочистващи, подомиещи и метачни машини, които ги няма тук. Решихме, че изложението не е ориентирано в тази насока, но пък можете да ги разгледате на новия ни сайт, който се казва RegoStore. com. Там хората могат да се информират и сами да конфигурират машината, която искат да закупят. Могат да се генерират и фактури. Сайтът ни е както за юридически, така и за физически лица” – каза в заключение Георгиев.