Генерал Тошево и моловския град Твърдица подписаха договор за сътрудничество

В Генерал Тошево гостува делегация от град Твърдица, Молдова, водена от кмета Попов Георгий Владимирович. Целта на визитата бе подписване на договор за побратимяване между град Генерал Тошево и град Твърдица, район Тараклия, Република Молдова.

Генерал Тошево и моловския град Твърдица подписаха договор за сътрудничество

Сътрудничеството на страните ще обхване следните области: просвета и образование; култура; туризъм и спорт; местно самоуправление и икономика.



В своето партньорство двете страни придават особено значение на насърчаване и подпомагане на контактите между представители на местния бизнес, сътрудничество в областта на европейските проекти, развитието на взаимоотношенията си в областта на културата, участия в съвместни прояви, фестивали и концерти, посещенията на детски, ученически и спортни групи за туризъм и състезания и развитие на културен, еко- и  почивен туризъм.

През тридневния си престой в нашата община бесарабските българи ще вземат участие в XXII Добруджански фолклорен събор „Богородица” и ще посетят село Кардам, където ще обменят опит с местните самодейни колективи.