Започна обратното броене до SEPTEMBER SUN ROCK FEST 2021

10 групи, изненади и гарантирани рок емоции на 3 и 4 септември в Добрич


Започна обратното броене до SEPTEMBER SUN ROCK FEST 2021

За четвърта поредна година скейт паркът в градската градина на Добрич ще събере феновете на рока и метъла от цяла България. 



По 5 групи ще видим в двата дни на емблематичното рок събитие. Входът е свободен, а началото на концертите и в двете вечери ще е от 17.00ч.

„Първата вечер ще е за феновете на по-тежката музика, повдига завесата един от основните организатори на събитието Тихомир Маринов. Плевенчаните от Fuckinangel ще открият September Sun 2021. След тях на сцената ще се качат Terravore, Bloodrush, This Burning Day, а хедлайнер на вечерта са Lab for Madness. Доста хора ме питат кои са те. Това е единият от проектите на Иван Костов от Севернозападняците и ще изненада доста приятно хората, които слушат такава музика“, допълва той. 

За втората, по-мелодичната вечер (събота), освен участието на още 5 групи, организаторите предвиждат и събитие с благотворителен характер. Турнир по канадска борба. Таксата за участие ще е символичната сума от 5 лева, а събраните средства ще бъдат дарени за лечението на малкия Антон Христов. Инициатори на турнира са Спортен клуб по канадска борба „Хищник“ и неговият председател Захари Стоянов, както и Мото клуб „Кан Аспарух 681“, клон област Добрич. 

„На 4 септември започваме концертната програма с Yellow Rose. Те ще открият, след тях ще се качат Психобагажник от Варна. Трети ще бъдат пънкарската група A-moral, а след тях ще свирят отново варненци – Mr. Hard. Гвоздеят на вечерта са Остава – това е една мечта, която със Здравко успяхме да сбъднем!“- споделя емоционално Тихомир Маринов. 

Още една реализирана мечта е и участието на добричката група Блъдръш, които спечелиха през 2016 г телевизиониия формат „Голямото рок междучасие“. Поканата към тях датира още от началото на провеждането на фестивала, но чак през 2021 това става възможно, тъй като те са учили в Англия и това е съвпадало с началото на учебната година там.

Подготовката на подобно събитие започва от деня след приключване на фестивала, споделят организаторите. И вече идеи не липсват за 2022, но кои ще са групите догодина, това засега остава в тайна.