Изложба „Различните деца на България” е подредена пред Младежкия център в Добрич

Историите и снимките на 15 деца със специални потребности от цялата страна са представени във фотоизложба пред Младежкия център в Добрич. Инициативата е на председателят на сдружение „Ние 2020” Камелия Тодорова.

Изложба „Различните деца на България” е подредена пред Младежкия център в Добрич


Изложбата е част от проекта „Различните деца на България”, който има за цел да запознае обществото с тези малко по-различни деца. Това е и мечтата на Тодорова, която е координатор на проекта за нашата област. 


Посетителите на изложбата могат да се запознаят и с личната история на всяко дете, която е изписана на всяка една от представените снимки. 


„Нашите деца нямат приятели, когато отидат на площадката, те са гледани странно, хората странят, мислят дори, че са заразни. Искаме да обясним на обществеността, че и те имат право на достоен живот. Да се радват, да излизат от сянката на своите домове, да обясним, че и те имат своите силни страни – танцуват, пеят, рисуват, участват в обществени мероприятия. Те се усмихват като другите деца и също имат много чисти души и сърца, непринудени са, даряват много любов на хората” – сподели Камелия Тодорова. Тя допълни, че майките на деца със специални нужди не търсят съжаление, а искат техните рожби да бъдат приемани в обществото, а не игнорирани.  „ – сподели Камелия Тодорова, която е организатор на днешната изложба.


Изложбата може да бъде разгледана на площада пред Младежкия център в Добрич.