Официално откриха учебната година в училището за шампиони в Добрич

По традиция в първия ден от месец септември започната новата учебна година в Спортно училище „Георги Стойков Раковски” в Добрич.

Официално откриха учебната година в училището за шампиони в Добрич



170 ученици в спортoвете бокс, борба, вдигане на тежести, лека атлетика, футбол, хандбал, художествена гимнастика  днес прекрачиха прага на училището за шампиони в града, 25 от тях - за първи път.

Сред официалните гости на първия учебен ден бяха зам.-кметът на Добрич по „Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева, зам.-областният управител Галин Господинов, експертът от Регионалното управление на образованието - Татяна Няголова, заместник-началникът на окръжието майор Генади Генов и представители на Висшето военноморско училище във Варна. 


„Всяка година в началото на септември се събираме отново, отпочинали, събрали сили за усвояване на нови знания и достигането на нови спортни величия. С радост и възхищение ще отбележа, че ние посрещаме тази учебна година с гордост и вдъхновение  от успехите на нашата възпитаничка Стойка Кръстева, която достигна най-високият връх в спорта, а именно олимпийското злато” – каза в словото си директорът на учебното заведение Николай Дяков.

Своят поздрав отправи и зам.-кметът д-р Емилия Баева. „От името на кмета на общината Йордан Йорданов и от мое име като ресорен заместник-кмет и на целия екип, желая на всички да сте здрави, да следвате моите мечти. Това е училище за шампиони, чувствайте се такива и бъдете шампиони. Лесните времена раждат слаби хора, а трудните – силни. Вие живеете и растете в трудно време, затова се надявам да бъдете смели и силни” – заяви тя и пожела на учениците и техните преподаватели една успешна учебна година. 

„Трепетът, важността и смисълът на първия учебен ден винаги остават в сърцето на човек, без значение колко време е минало. Учете усилено, защото това е пътят напред, осъществете амбициите и сбъднете мечтите си. Радвайте вашите учители и родители, светът на знанието дава духовно богатство, светлина и радост” – с тези думи  се обърна към учениците експертът от Регионалното управление на образованието Татяна Няголова. 


Тази година честта да издигне знамето на България в първия учебен ден се падна на боксьорът Стилиян Страхилов. Той е една от изгряващите звезди на спорта в Добрич. Това доказват многобройните му постижения и медали от редица състезания и турнири.