Постъпили са две предложения за званието „Почетен гражданин на град Добрич“ за 2021 г.

Постъпили са две предложения за званието „Почетен гражданин на град Добрич“ за 2021 г.
До края на срока за получаване на предложения за Почетен гражданин на Добрич – 31 август в Секретариата на Общински съвет Добрич са получени 2 номинации.

Първото предложение е за олимпийската шампионка по бокс Стойка Желязкова Кръстева. Тя е предложена за званието „Почетен гражданин на Добрич“ за 2021 г. от СК „БОКС“ с президент Радослав Добрев. В мотивите за предложението се посочва, че „връх в развитието на българския бокс е и златният медал на Стойка. Със своя стоицизъм, упоритост, последователност, борбеност, талант и характер, със спортния си интелект тя ни доказа, че България има и ще има достойни българи, които да покоряват целия свят със своите успехи. Тя достигна върха и е пример за всеки от нас как със скромност и труд уверено реализираш мечтата си, а успехът заслужено те следва. Спортен клуб „Бокс“ – Добрич съпътства Стойка от първите и стъпки в бокса до първата й Олимпиада в Лондон – през 2012 г.”


Втората номинация за званието „Почетен гражданин на град Добрич“ е за треньора по бокс Стефан Петков Атанасов. Номинацията е направена от президента на СК „БОКС“ Радослав Добрев с подписка от спортни деятели и граждани начело с олимпийската шампионка Стойка Кръстева. Комисията за избор на Почетен гражданин на Добрич за 2021 г. ще заседава на 08.09.2021 година.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+