Момиче от „Чудната градина” спечели трета награда в конкурс на Feminist Boot Camp с проект в защита на правата на жените

Елица Маринова от Добрич спечели трето място в конкурса под наслов „Мечтай смело” на Feminist Boot Camp. Тя подготви проект в защита на правата на жените с интелектуални затруднения.

Момиче от „Чудната градина” спечели трета награда в конкурс на Feminist Boot Camp с проект в защита на правата на жените

Младата жена, позната на всички като Ели, е отраснала по домове, била е и в ДДУИ – Крушари, поставена под запрещение. Ели се изправя пред съд за защита на гражданските си права, следва и първата й работа, тя работи и като продавач с отговорности в „Чудната градина”.



След спечелен конкурс за участие във феминистко обучение, Ели подготвя с малко помощ проект, насочен към жените във Защитено жилище в Добрич, който й носи трето място и близо 3000 лева парична награда.  В рамките на проекта ще бъдат обучени четиринадесет млади жени с интелектуални затруднения, които живеят в защитено жилище в гр. Добрич. Част от тях са поставени под запрещение и до момента не са взимали самостоятелни решения за живота си. Целта на проекта е да им помогне да  разберат по-добре своите права чрез поредица от обучения, активности и колективни занимания.