Пленер „Хартия и цвят“ на Художествена галерия – Добрич завърши

Изложбата с творбите от пленера ще продължи до края на месец септември

Пленер „Хартия и цвят“ на Художествена галерия – Добрич завърши

Пленер „Хартията“ - 10 дни, 11 художници и 49 творби – това е статистиката в цифри. Разбира се, в изкуството по-важна е емоцията и това, което остава в галериите, снимките и историята.




В Зала 1 и 2 на галерията вчера в късния следобед бе открита изложба, с картините и творческите виждания на Валери Чакалов, Венета Велева, Вера Пенева, Веселин Дамянов – Вес, Иван Велчев, Женя Адамова, Красимира Дренска, Недко Недков, Пенка Димитрова, Румен Нечев и Цветелина Максимова. Художниците, обединени от интереса към хартия и колажа, чрез своите картини, пластики и инсталации направиха посетителите съпричастни с емоцията от общата работа и споделеното преживяване, споделят организаторите на своята фейсбук страница. Освен творбите от хартия, в залите на галерията бяха създадени нови познанства и се зародиха нови идеи.


От името на Община град Добрич г-жа Росица Йорданова поздрави художниците за богатата изложба и възможността гражданите на Добрич да се докоснат отново до магията на хартиеното изкуство. Директорът на галерията Недко Недков връчи на художниците диплом за участие.