Започна прием на заявления за подмяна на свидетелства за правоуправление на МПС в сектор „БДС“ при ОДМВР Добрич

Водачите трябва да издължат преди това неплатени глоби и да получат невръчени наказателни постановления и електронни фишове

Започна прием на заявления за подмяна на свидетелства за правоуправление на МПС в сектор „БДС“ при ОДМВР Добрич

От 1 септември 2021 година в сектор „Български документи за самоличност“ е в ход прием на заявления за подмяна на свидетелства за правоуправление на МПС. Тези заявления се приемат при изтекъл или изтичащ срок на валидност на СУМПС, промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия, транслитерация или постоянен адрес, също и при издаване на дубликат на СУМПС /повреждане, унищожаване, изгубване, кражба/. В паспортните звена ще се изпълняват само обикновени поръчки. Бързите и ускорени остават в сектор „Пътна полиция“, информират от ОД на МВР. 



Задължително е водачите, които се възползват от новата възможност, да нямат неплатени глоби или невръчени наказателни постановления и електронни фишове по ЗДвП. При установени дължими глоби или невръчени електронни фишове, гражданите ще бъдат насочвани към служител на сектор „Пътна полиция“, който да им разясни как да действат в тези случаи.

От сектор „БДС“ призовават водачите да направят предварителна справка за наличие на неплатени глоби или невръчени наказателни постановления и електронни фишове, за да не се налага да бъдат препращани в Пътна полиция.