Ментална аритметика и международно проектно партньорство през новата учебна година в Иновативно средно училище „Димитър Талев“

По традиция празничният първи учебен ден в СУ „Димитър Талев“ започна под звуците на химна на Република България. Поздравления към всички присъстващи ученици, учители, родители и гости поднесе Весела Панчева – директор на училището.

Ментална аритметика и международно проектно партньорство през новата учебна година в Иновативно средно училище „Димитър Талев“

Поздравителни адреси за началото на новата учебна година талевци получиха от министъра на образованието и науката- проф. Николай Денков, кмета на Община град Добрич - Йордан Йорданов, началника на Регионално управление на образованието в град Добрич - Светлана Василева, Владимир Колев - председател на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, от началника на Военно окръжие град Добрич - капитан II ранг Бисер Бонев, от началника на Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ гр.Варна – капитан I ранг Емил Йорданов, от ректора на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ гр.Свищов – проф. д-р Марияна Божинова и много други.


Най-вълнуващ бе празникът за първокласниците, които са избрали СУ „Димитър Талев“ за своя успешен старт в образованието. През новата учебна година училището предоставя на своите възпитаници уникална възможност за извънкласни занимания по ментална аритметика SmartyKids. Децата ще развиват паметта, концентрацията и логическото си мислене чрез смятане. С времето скоростта става все по-бърза и децатаще започнат да умножават, делят, събират и изваждат наум, без помоща на сметало. През новата учебна година учениците ще провеждат занятията си по Безопасност на движението на нова специализирана площадка в училищния двор.

СУ “Димитър Талев” продължава успешната си работа по програма Еразъм+ и през настоящата учебна година ще осъществи дейности по три интернационални партньорства.  Проектът “Изграждане на реални и виртуални мостове”, с партньорски училища от Италия, Португалия и Турция,цели постигане на приобщаване, интеграция, толерантност чрез правилното използване на новите технологии, за ефективна работа в екип по въпроси, свързани с тормоза и кибертормоза в училищната възраст.Проектът “Програмирай се в логиката”, е партньорство с училища от Полша и Румъния, и е насочен към STEM обучението, което обединява природните науки, технологии, инженерство и математика. и съвременни приложения.Проектът “Медиите на бъдещето - онлайн вестник и радио” стартира през 2019г., в него си партнират ученици от Испания, Италия и Гърция.  Основният фокус на проекта са електронните медии и социалните мрежи.