Средствата, нужни за трансплантацията на Росен Димитров, са събрани

Кутията, поставена на 15.09. в училищния двор на СУ„Св.св.Кирил и Методий“, събра 3425,60 лв

Средствата, нужни за трансплантацията на Росен Димитров, са събрани

Финалният етап от благотворителната акция на преподавателите от добричкото училище, събра в първия учебен ден остатъка от нужните средстава за животоспасяващата операция на младия мъж. 



„Ние учителите си започнахме инициативата още лятото, когато разбрахме, че нашият баща  Росен Димитров се нуждае от трансплантация на бъбрек и започнахме да събираме средстава. Започнахме да се опитваме да призоваваме наши приятели и познати, съмишленици да се включат, така че кампанията тече от малко по-рано“, разказа Саша Василева- преподавател по история и география в СУ „Св.св.Кирил и Методий“, Добрич. 

Припомняме, че до достигане на нужната сума от 50 000 лв малко преди началото на учебната година, оставаха само 3000 лв. Затова учителите-инициатори на дарителската кампания, поставиха кутия за дарения в двора на училището в първия учебен ден.

„Сега решихме да помолим  и приканим родителите на нашите ученици да се включат в първия учебен ден, предвид това, че не достигаше много малко от сумата, за да може да се потвърди в турската клиника заминаването и съответно извършването на тази процедура. В крайна сметка, когато вчера преброихме парите, звъннахме на семейството и разбрахме, че с тези пари те вече могат да потвърдят и могат спокойно да потеглят. На 21.09. вечерта тръгват за Истанбул и на 22 ще бъдат приети в клиника Медикал караджа. Вярваме в доброто, вярваме в добрия край на това, което сме започнали! – емоционално допълва г-жа Василева.

Добрата новина обиколи и социалната мрежа и всички изказват благодарността си към включилите се дарители и пожелават на младия баща – Росен Димитров, операцията да мине успешно, бързо възстановяване и крепко здраве.