МОН сподели над 100 помощни материала за онлайн обучението

МОН сподели над 100 помощни материала за онлайн обучението
Над 100 добри практики, видеоуроци и презентации в помощ на обучението от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са достъпни на платформата на Министерството на образованието и науката (МОН).

Те са разработени от учители през последните две години. Идеята на МОН е да събере на едно място разнообразни ресурси, създадени от преподавателите в процеса на онлайн обучение, за могат техни колеги, родители и ученици да ги използват в своята работа.


В общ списък са включени линкове към полезни материали, които вече са публикувани на други места. Освен това МОН събира нови предложения, представени от авторите им под формата на презентации и/или видеоклипове. Първите от тях са достъпни ТУК. На същото място периодично ще се добавят още добри практики.


Материалите са разделени в пет тематични области: повишаване ангажираността и мотивацията на учениците при обучение от разстояние в електронна среда; атрактивни форми за представяне на изучавания материал при онлайн занятия; подкрепа на ученици с ниски резултати; е-обучение за учениците със специални образователни потребности; ефективна организация на работата в онлайн среда на ниво училище или детска градина.


Отделно от това МОН публикува видеоуроци за различни класове и по различни предмети, както и други добри практики.


Електронната банка с ресурси ще продължи да се обогатява с добри практики през цялата учебна година.


Списък с линкове към полезни материали, публикувани на други места, можете да видите ТУК. Събраните до момента новосъздадени ресурси можете да видите ТУК.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+