Създадоха временна комисия за изработване на проект за нов облик на центъра на Добрич

В новосъздадената комисия влизат по един член на политическа група в общинския съвет.

Създадоха временна комисия за изработване на проект за нов облик на центъра на Добрич

Общинският съвет на  Добрич да даде съгласие за създаване на Временна комисия за изработване на Техническо задание за проектиране на „Нов облик на градския център с обществени функции и пешеходни пространства“.


Целта на комисията е да определи обхват на проекта, който да включва минимум пешеходните участъци по бул. „25-ти Септември“, ул. „Независимост“, ул. „България“, пл. „Демокрация“ и пл. „Свобода“ – до ул. „Отец Паисий“, етапност на проектиране и изпълнение и да избере материали за настилки, както и да определи изискванията към изпълнението.

Общинските съветници Боян Саркизов и Камелия Койчева предложиха в комисията да се включат и двама представители на отдел „Култура” в община Добрич. Един от тях е Диана Борисова. Предложението беше прието. 

Във времената комисия участие ще вземат Пенчо Керванов – председател и членове арх. Боряна Станчева – главен архитект на Община град Добрич, арх. Камен Жейнов – главен експерт в Дирекция УТСК, ланд. Арх. Христо Даскалов – старши експерт „Озеленяване“ в Дирекция ИОС, Зорница Георгиева – директор дирекция ОС, общинските съветнции Петър Петров, Иво Пенчев, арх. Емилия Добрева, Милко Пенчев, Нежля Амди-Ганева и Станислав Илиев, представител на Камарата на архитектите в България, представител на Съюза на архитектите в България, представител на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, представител на Съюза на българските художници, представител на „Ателие 13“ и Янко Бонев – скулптор, автор на дизайна на площад „Демокрация“, както и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Диана Борисова и още един представител на дирекцията.