Соня Георгиева: Честит да ни е Денят на Независимостта на България!

Соня Георгиева: Честит да ни е Денят на Независимостта на България!
Поздрав от кмета на Община Добричка Соня Георгиева по случай 113 години от обявяването на Независимостта на България.

Преди 113 години на 22 септември България тържествено обявява своята независимост и заявява неоспоримото си присъствие като суверенна държава на политическата карта на Европа. 30 години след подписването на Санстефанския мирен договор – на 22 септември 1908 г., в древната столица Велико Търново съединената на 6 септември 1885 г. България е провъзгласена за „независимо Българско Царство". А княз Фердинанд и министър–председателят Александър Малинов остават в историята с Манифеста към българския народ, и с декларирането на надеждата, че „този акт ще намери съчувствието на целия просветен свят“.


И датата 22 септември, белязана със съкровения възглас „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!“ се вписва завинаги в хрониките като символ на свободолюбието на един народ, чието оцеляване е подложено на изпитания в продължение на векове. Народът, успял да съхрани своята национална идентичност и да обяви независимостта на своята родина – България. 


 Днес отдаваме своята почит към всички, посветили живота си на националната кауза за пребъдването на българската държава!


Честит да ни е Денят на Независимостта на България!


Соня Георгиева


Кмет на община Добричка


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+