Дилян Господинов няма да е водач на листата на ИТН на предстоящите избори

Народният представител от Добрич в 45-ото и 46-ото Народно събрание Дилян Господинов съобщи, че няма да води листата на ПП „Има такъв народ” на следващите парламентарни избори. Той изтъкна като причина лични мотиви.

Дилян Господинов няма да е водач на листата на ИТН на предстоящите избори

Господинов ще продължи да заема поста областен координатор на партията и увери, че ще работи още по-мотивирано на следващите избори. 



„Надявам се да затвърдим постигнатите резултати и дори да ги подобрим. Знаете,че на предните избори успяхме да вкараме двама народни представители. Целта остава същата - да бъдем първа политическа сила както в област Добрич, така и в страната” – заяви той.

Дилян Господинов заяви, че решението да не е водач на листата на ИТН на предстоящите на 14 ноември, е лично негово. Като причина, той изтъкна лични мотиви. 

„Имам други професионални ангажиемнти,които ме задържат тук в град Добрич и ми е трудно да съвместявам длънността народен представител с това,което върша тук.  След като внимателно обмислих нещата, в рамките на тази една седмица, стигнах до решението да не бъда повече водач на листата на политическа партия  ИТН” – каза той.

По думите на Господинов към него не е имало лични атаки, както в Народното събрание, така и извън него. 

„Постоянните пътувания всяка седмица ме натоварваха чисто физически и психически. Тук развивам бизнес, на който също трябваше да обърна внимание. Получи се така, че аз работя 7 дни в седмицата и нямам време за семейството си. Трябваше да направя избор, дали да се отдам само на политиката и да зарежа всичко тук, или да избера семейството си. Избрах да бъда по-често до своите близки” – категоричен беше той. 

Листата на ПП „Има такъв народ” ще бъде обявена дни преди крайният срок – 14 октомври. Все още не е ясно кой ще бъде водач. 

„Тепърва ще решаваме дали водачът ще е местен, или някое разпознаваемо лице от партията. Предстоят номинации, ще има общински събрания във всички структури в областта и ще се номинират кандидати за народни представители, след това с висшето партийно ръководство ще решим кой да води листата” – сподели Дилян Господинов. 

По думите му би било добре водачът да е местен, но дори и да е външен, това „не би довело нещо лошо за областта”. 

„Аз като областен координатор ще защитавам интересите на добричлии и на всички граждани на областта. Няма голямо значение кой ще е водач, важно е да се изпълнява политиката, която партията смята да проведе. Ние доказахме, че сме принципни и последователни в нашите действия, каквото говорим се стремим да го изпълняваме. 

Аз вече бях в два парламента, имам някакъв опит, но нека да дадем шанс на нови хора” – категоричен беше той. 

Според Господинов трябва да бъде сформирано правителство, защото в ситуацията, в което се намираме в момента, не могат да се провеждат определени политики, а се работи на парче. 

„В последния момент актуализирахме бюджета, за да има пари за пенсионерите, социално слабите, уязвимите групи, за ковид кризата. Трудно е да се работи, бизнесът изпитва една несигурност, не могат да се сключват дългосрочни договори. Наистина е добре да има стабилно правителство. Избирателят ще реши кой да бъде първа политическа сила, кой да вземе проучвателен мандат и да състави правителство” – каза още той. 

На въпрос дали е възможна коалиция с проекта на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната”, той заяви, че в политиката няма невъзможни неща. 

„Всичко е въпрос на преговори, трябва да се седне на една маса, те да кажат какви са техните виждания и идея. Те са сравнително млада формация, не знам какви са техните цели. Ние сме  твърди в нашата позиция, сваляме картите, казваме каква е нашата цел и ще търсим подкрепа от всички партии, които не са от статуквото” – каза още Господинов. 

Той коментира и социологическите проучвания, които показват, че има известен отлив на подкрепата към партията. 

„Аз лично не вярвам на тези проучвания, самата практика показва, че на изборите през април и юли социологическите проучвания бяха доста далече от действителността. Ние винаги сме смятани за аутсайдер, но в деня на изборите всички видяхте какво се случи. Очаквам същата тенденция да продължи, да ни слагат втора, трета и четвърта политическа сила. Смятам, че хората не са толкова наивни, за да бъдат манипулирани по този елементарен начин” – каза той и допълни, че не очаква отлив на гласове, въпреки че не ИТН не успя да състави правителство. 

„Ние решихме да предложим кабинет изцяло с наши кадри, като гарантираме да проведем политика, която сме обещали да провеждаме и търсим подкрепа от всички партии, но те отказаха да ни подкрепят. Не се коалирахме с ГЕРБ, въпреки че тогава щяхме да имаме твърдо мнозинство от 128 гласа. Не сме търсили подкрепа и от ДПС, партиите на статуквото. Ние сме принципни и  последователни, каквото казваме, това вършим. Това, че за трети път отиваме на избори не е приятно, бюджетът се натоварва, но няма как да тръгнем против нашите  принципи , заради които беше създадена тази партия. Да сме във властта на всяка цена, не е наша основна цел. Смятам, че хората ще  оценят нашата искреност и последователност и да съберем този път повече гласове и да успеем да сформираме стабилно мнозинство” – каза в заключение Дилян Господинов.