Благотворителният базар на Интеракт Добрич продължава и в неделя

Младежите призовават всеки, който желае да продаде или купи учебник или помагало на достъпна цена, да го направи в неделния ден (26.09.)

Благотворителният базар на Интеракт Добрич продължава и в неделя

Няколко маси и много учебници и помагала предоставя в днешния празничен ден кампанията на учениците от добричкия Интеракт клуб на техните връстници. Организаторите от младежката структура на Ротари клуб  са избрали Празника на Добрич за първи ден на събитието, а мястото е площад Демокрация, точно срещу входа на Регионалната библиотека „Дора Габе.  



Това  е първо издание на кампанията и младежите усмихнато посрещат всеки, който желае да разбере за целта на благотворителното събитие. В днешния ден остават на площада до 17,00ч., а в неделяни ден започват в 14,00ч. и ще ви очакват на масите пред Библиотеката до 17,00ч.

Инициативата на младежите от Интеракт Добрич дава възможност на всеки желаещ в училищна възраст да закупи или продаде използвани, но запазени учебни пособия и учебници. 

„Срещу сумата от 10 лв  ще можете да заемете една от масите, които ние ще поставим на площада, за да продадете желаните от Вас училищни пособия“, анонсира Максим Панайотов - президент на Интеракт, Добрич.

Търсят се отделни учебници, а не цели комплекти, показва опитът им от днешния ден.

Сумата от 10 лева е за една маса, така че може и няколко души да я „наемат“ наведнъж.

Събитието е замислено с благотворителен характер и събраните средстава в последствие ще бъдат вложени в кауза, пряко свързана с младежта на Добрич. 

Каква ще е кузата, ще се уточни и конкретизира от младежите в двата дни на базара. Приемат се и идеи на страницата им в социалните мрежи. 

В кампанията се включват всички членове на клуба, а желаещите да станат част от младежката инициатива на Ротари клуб, ще могат да се запознаят с дейността на Интеракт наживо.