Национален пресклуб откти БТА в Добрич

С откриването на най-новия Национален пресклуб на БТА - в Добрич, възвръщаме Добруджанския край на достойното информационно място в България, заяви генералният директор на БТА Кирил Вълчев при прерязването на лентата на 18-ия поред пресклуб на агенцията.

Национален пресклуб откти БТА в Добрич

Това става на знакова дата - в деня на възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България през 1940 година.


Историята на БТА тук започва много по-отдавна, каза Вълчев, като предаде на кмета на Добрич Йордан Йорданов агенционните бюлетини от паметните септемврийски дни отпреди 81 години - с първите съобщения за освобождението на Южна Добруджа, за сключването на Крайовския договор и отзивите по света, за отслужения благодарствен молебен в храма "Свети Александър Невски" и радостта на всички българи.

Генералният директор на БТА разказа, че в новия пресклуб ще има много дискусии, пресконференции, събития, които ще станат достояние на цяла България, а чрез емисията на английски език - и на света. С обмен на професионален опит и обучения за повишаване на квалификацията клубът ще върне и духа на журналистическата общност.

Кметът на Добрич пожела на бетеанци да следват истината, да се придържат към достоверната информация и да не забравят градивно да критикуват.

Най-новият дом на агенцията се намира в сградата на Органовата зала на улица "Независимост".