18 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала за СК Джим на Републиканското първенство по силов трибой в Хасково

В Хасково се проведе трети кръг на Републиканското първенство по силов трибой. СК "Джим" участва със седем състезатели, водени от треньора Йордан Дейков.

18 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала за СК Джим на Републиканското първенство по силов трибой в Хасково

При мъжете в категория до 93 кг. Теодор Радев стана безапелационен шампион с трибой от 822,5 кг. Той спечели и златните медали в отделните дисциплини: клек с 287,5 кг, повдигане от лег с 202,5 кг. и мъртва тяга с 3325 кг. Той бе определен и за най-добър състезател на първенството.



Другият представител при мъжете - Момчил Момчилов спечели сребърен медал в категория до 105 кг. В отделните дисциплини той спечели второ място на клек с 220 кг., първо място на повдигане от лег със 160 кг. и трето място на мъртва тяга с 220 кг. При ветераните Крум Тончев стана шампион в категория до 74 кг. Той спечели и първите места в отделните дисциплини.

В надпреварата за девойки до 23 г. Катерина Кацарова и Елена Янева станаха шампионки съответно в категории до 43 и до 52 кг., а Таня Янева спечели второ място в категория до 57 кг.

При младежите до 23 г. Георги Георгиев спечеи бронзов меда на мъртва тяга, но записа три неуспешни опите при повдигане от лег и по този начин отпадна от крайното класиране в трибоя на категория до 83 кг. Това беше последното състезание от Държавния спортен календар за клуба, а Теодор Радев продължава подготовката си за участие на Световно първенство.