С клас по народно пеене и барабани започва новата творческа година в НЧ „Добрич – 2017”

На 1 октомври по традиция започва новата творческа година в Народното читалище „Добрич-2017”. Това съобщи за Добрич онлайн председателят на институцията Николай Нейчев.

С клас по народно пеене и барабани започва новата творческа година в НЧ „Добрич – 2017”

Той сподели, че днешния ден за него е много специален. Освен трепетното начало на творческия сезон в читалището, днес е и деня на музиката. „Този ден не е само за професионалните музиканти, този ден се празнува от любителите на това изкуство и от меломаните, които обичат музика, но не се занимават професионално с нея. Това е повод да си спомним за най-популярното изкуство” – каза Нейчев.  В тази връзка той добави, че двете рок групи в читалището - "Пърлс енд Стоунс" и „Крийп”, достигат нови висоти в света на музиката и изкуството като цяло. 



И през тази година се запазват всички досегашни школи и занимания в Народното читалище „Добрич -2017”.  Детският център „Искрици” за деца със специални потребности продължава да посреща и събира слънчевите деца на Добрич. По думите на Николай Нейчев интересът към него е доста голям. 

През изминалата година младите спортни надежди на Тенис клуб „Добруджа” са донесли множество златни медали от национални международни турнири. Организирани бяха няколко международни турнира с тенисисти от Румъния. 

Библиотеката е посещавана много възрастни и деца. Тази година над 100 нови книги са били доставени в читалищната библиотека по проект „Зелено знание”. 

„Мъжкият хор „Добрич” също работи много добре, дори на 1 ноември ще поздравим добричлии с един уникален концерт. Ще представим много филмова и оперна музика. Концертът ще е съвместно със смесения хор „Добрич” към НЧ „Йордан Йовков”, на който съм диригент, ще има оркестър и нови аранжименти” – сподели още Николай Нейчев. 

Продължава и фолклорният център с хореограф Гергана Димитрова, с която се провеждаха танците на открито в двора на читалището през летните дни. 

Две са школите по рисуване – „Арт клуб” и Клуб „Арт Магия”. 

Детската музикална школа отново ще посрещне младите музиканти на Добрич. Децата се обучават да свирят на китара и пиано и да пеят. 

Тази година за първи път ще бъде открит и клас по народно пеене с преподавател Ганка Тодорова от оркестър „Златна арфа”. Открива се нов клас по ударни инструменти, начело с Емил Николов.