Националната служба за съвети в земеделието стартира от днес изнесени приемни

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) стартира от днес изнесени приемни на територията на няколко области на страната. Целта на приемните е да се разшири и улесни достъпа на земеделските производители до консултантските услуги на службата.

Националната служба за съвети в земеделието стартира от днес изнесени приемни

По време на изнесените приемни всеки един земеделски стопанин може на място в региона си да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони, в т.ч. и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 г. и видовете схеми за подпомагане. Експертите на НССЗ разясняват задължителните изискванията, които земеделските стопани трябва да спазват при избраните схемите за директни плащания и/ или като бенефициенти по мерки от ПРСР.


Изнесените приемни през този месец стартират със срещи в Благоевград днес. На 7 октомври земеделците във Велико Търново ще могат да получат на живо информация от експерти по проблемите на сектора. В старата столица ще има срещи и на 13 октомври в общините Лясковец и Горна Оряховица.

Във Видинско срещи със земеделските производители ще има в Кула и Бойница на 11 октомври, а на 18 октомври – в Брегово, след това в Димово, а във Враца ще има на 13 октомври в Козлодуй, Крушовица. В Габровско срещите на НССЗ започват от Трявна на 7 октомври, следват Дряново и Севлиево. В Добричко пък експертите ще консултират земеделски стопани от 14 октомври, като първо ще посетят Иричек, след това Раковски и Добрич. В Кърджалийско изнесените приемни отварят от утре, първо в Чилик, след това в Костино, Неофит Бозвелиево, Нановица.

Ловешките приемни ще бъдат отворени първо в Троян, след това в ели Осъм, а в Монтанско експертите ще бъдат на разположение на стопаните от 8 октомври,- първо във Вълчедръм, след това в Ковачица, Стубел и Бойчиновци.

Вижте къде ще бъдат отворени останалите приемни на НССЗ тук.