Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим по обвинение в опит за убийство, извършен в условията на домашно насилие

Постановената от Окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим по обвинение в опит за убийство, извършен в условията на домашно насилие

Петчленен състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим по обвинение в опит за убийство, извършен в условията на домашно насилие, и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Наложеното на мъжа общо наказание е лишаване от свобода за срок от 6 години, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.


Подсъдимия е признат за виновен в това, че на 26 юни 2020г., в Добрич, чрез използване на огнестрелно оръжие – сигналногазов пистолет, преработен в боен пистолет за стрелба с патрони, направил опит умишлено да умъртви съпругата си, като деянието е извършено в условията на домашно насилие и е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Мъжът е признат за виновен и по повдигнатото му обвинение, че от 26 до 28 юни 2020г., в Добрич, държал преработения сигналногазов пистолет без да има за това надлежно разрешение.

Съдебното производството премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Процедурата бе приложена, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.

Пострадалата бе конституирана като частен обвинител в процеса. Съдът уважи направеното от нея искане, делото да бъде разгледано при закрити врата, за да се предотврати разгласяването на факти от интимния живот на семейството. Искането бе подкрепено и от останалите участници в процеса.