Кметът на Добрич Йордан Йорданов връчи специалната награда от Световния ден на ходенето на Тея Стефанова Иванова

Дванадесетгодишната Тея Стефанова Иванова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ пусна печелившия талон в томболата, организирана от Община град Добрич в Световния ден на ходенето.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов връчи специалната награда от Световния ден на ходенето на Тея Стефанова Иванова

Днес Тея, която e ученичка в VI клас, получи специалната награда лично от кмета на Добрич Йордан Йорданов. Велосипедът и всички останали награда са осигурени от Община град Добрич. В събитието участваха зам. – кметът д-р Емилия Баева, Несрин Йълмаз – Главен експерт в дирекция „Хуманитарни дейности“ и семейството на Тея.     



Припомняме, че в Световния ден на ходенето, който се проведе на 3 октомври се включиха 384 граждани и гости на Добрич. Бяха определени три маршрута, които участниците извървяха, за да докажат, че най-леснодостъпната и естествена форма на физическата активност е ходенето. От проведената томбола печелившите талони са 81.

Спортната проява бе организирана с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“.  Денят на ходенето бе част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР – 2021-2024“. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА.

Община град Добрич благодари на всички участници в Световния ден на ходенето и пожелава здраве и още много извървени маршрути и посетени дестинации!