Част от учениците в област Добрич преминават на обучение в електронна среда

Със заповед на директора на РЗИ се преустановяват учебните занятия за част от учениците в областта от 15 октомври, съобщават от Областната администрация в Добрич.

Част от учениците в област Добрич преминават на обучение в електронна среда

Мярката е продиктувана от плавния и постоянен ръст на регистрираните и проучени случаи на заболели от Sars-Cov-2.


Припомняме, че на 12 октомври областният управител Васил Карапанчев свика и проведе заседание на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване. В рамките на заседанието секретарят на Щаба и директор на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова представи актуална информация за заболяемостта на територията на област Добрич и заетостта на легловата база. От отчета стана ясно, че ежедневно лавинообразно расте броят на карантинирани заради констатирани положителни случаи на коронавирус в образователната сфера. Единодушно членовете на ОКЩ одобриха въвеждането временно – до 30 октомври, преустановяване на учебния процес и преминаване на дистанционна форма на обучение за учениците от пети, шести, осми, девети, десети и единадесетите класове от училищата и гимназиите в областта. Учениците от начален етап и тези от 7 и 12 клас остават в училище, децата също ще посещават детските градини. 

Заповедта е съгласувана с главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Днес трябва да излезе заповед на министъра на образованието, с която да се въведе дистанционна форма на обучение на база заповедта на РЗИ, продиктувана от епидемичната обстановка.

Посещенията на непълнолетни лица в заведения за хранене и развлечения и в търговски обекти тип МОЛ да става само в присъствието на родител и настойник. 

Регионална здравна инспекция Добрич в изпълнение на националния ваксинационен план разкрива от 17 октомнври имунизационен пункт за ваксиниране срещу COVID-19 на територията на магазин „Практикер“ в Добрич. Кабинетът ще работи в пет поредни неделни дни във времето от 10:00 ч. до 14:00 ч.