Задържаха под стража мъжа, убил свой близък роднина в Добрич

Задържаха под стража мъжа, убил свой близък роднина в Добрич
Мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Окръжният съд в Добрич по отношение на С.П., привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за убийство. Мъжът е обвинен за това, че на 13 октомври, в апартамент в Добрич, умишлено умъртвил свой родственик.

36-годишен мъж от Добрич е задържан за убийството на свой близък роднина


Окръжният съд, след като прецени изразените от страните становища и материалите от делото, счете, че към момента може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, предмет на разследване по досъдебното производство. Обвиняемият е неосъждан, но имайки предвид данните по делото, завишената обществена опасност на деянието, за което е обвинен, и предвидената за същото наказателна отговорност, съдът прецени, че при по-лека мярка за неотклонение е налице и реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.


Определението, с което Окръжният съд налага на обвиняемия най-тежката мярка за процесуална принуда, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+