6000 лв събра благотворителният спектакъл в помощ на 16-годишната Александра Кънчева от Добрич

Средствата сe събират за нейното лечение, тъй като състоянието й се повлиява от медикаменти, които не се покриват от Здравната каса, а са твърде скъпи за семейството

6000 лв събра  благотворителният спектакъл в помощ на 16-годишната Александра Кънчева от Добрич

Снощи играхме пред пълна зала, в условията на здравни мерки това е 50 процента от местата, но беше толкова хубаво и мило, мина страхотно, сподели още под емоция Лана Анцаридзе – ръководителят на Музикален театър „ДЕЯ“.



Играхме за наш приятел, затова беше и толкова емоционално, а Алекс беше с нас и в гримьорните, и по време на спектакъла и не сякаш не можеше да повярва, че всички играем и правим всичко това за нея. Благодарна,развълнувана и усмихната бе, добавя Лана в интервю за Добрич онлайн.

Кутия за дарения бе поставена в билетната каса на Драматичния театър „Йордан Йовков“, а също така и пред залата преди и след спектакъла.

Така 3000лв са се събрали от билети, а останалата сума е от дарения на добричлии, пожелали да помогнат, както и от кутията, която са поставили съучениците на Алекс в Езиковата гимназия.

Репетициите на Музикалния театър „ДЕЯ“ продължават. Младежите се готвят за участие във фестивал, който ще се състои на 4 декември в София. Подготвят и премиера за пролетта.