Спортно училище „Георги Стойков Раковски” – град Добрич приключва участието си в международен проект по програма Еразъм +

По проекта си партнират с училища от Португалия, Полша, Литва и Турция.

Спортно училище „Георги Стойков Раковски” – град Добрич приключва участието си в международен проект по програма Еразъм +

Основната цел на проекта беше да се внедри използването на диигиталните инструменти в училище за едно по-ефективно образование на младите. Като резултат от проекта, всеки партньор създаде електронни уроци по литература, математика и религия.



Като част от дейностите по проекта екипи от ученици и учители от училището посетиха училищата в градовете Чаник, Турция; Шалчининкай, Литва и Сюлмиерзиче, Полша. Училището за шампиони също бе домакин на една среща по проекта. Последната среща трябваше да се проведе в град Еспосенде, Португалия но поради усложнената обстановка от COVID-19 пътуването не можа да се осъществи и се проведе виртуална среща с партньорите.

Участвайки в дейностите по проекта, учениците от спортното училище се запознаха с нови дигитални инструменти и възможностите, които дават информационните и комуникационни технологии за оптимизиране на образователния процес. Те подобриха своите умения за работа с ИКТ. Имаха възможност да използват познанията си по английски език и възможностите си за общуване в реална среда с деца от други държави. Обогатиха познанията си за религията и културата на други европейски народи. Научиха се да работят в екип.

Всички участници от училището останаха доволни от включването си в дейностите по проекта и се надяват в бъдеще да продължат участието си по подобни проекти, реализирани с помощта на програма Еразъм + на Европейската комисия.