Протест „Да спасим Санди и Марина” ще се проведе в Добрич

Протест под наслов „Да спасим Санди и Марина” ще се поведе тази вечер в Добрич. Той е в подкрепа на майка, станала жертва на домашно насилие и чиито две деца са със заповед за отнемане от „Закрила на детето”.

Протест „Да спасим Санди и Марина” ще се проведе в Добрич

Майката Мая споделя в социалните мрежи, че в продължение на години е била жертва на домашно насилие, причинено от бащата на децата й. По думите й децата са били пребивани, гонени навън на студа, а причините са били нелепи – облеклото им, разхвърлените играчки и пр. По думите на жената бащата на двете момиченца, освен че ги „възпитавал” чрез бой е блудствал с тях. 



Жената е правила записи от моменти, в които децата й са бити и тормозени от бащата – Александър Казаков. На тях се чува плач на дете, както и звук от шамари.  Кощмарът за Мая е започнал през 2018 година. 

По нейните думи бащата подава многобройни сигнали за това, че майката не е в състояние да ги гледа и заплашва, че ще направи така, че те да бъдат отнети.  Вчера Мая пусна видео в социалните мрежи, в което споделя, че е получила заповед за отнемане на децата от нея и родителите й, при които живеят в момента. Според нея това отнемане е неправомерно, защото тя се грижи за тях, те са отличнички и се чувстват добре с нея. Тя иска децата й да останат с нея.

Протестът ще се състои днес, от 17 часа пред дирекция „Социално подпомагане” в Добрич /бул. „Добруджа” 8А/.