Д-р Желязков: Тази награда е признание за колегите

Д-Р ЖЕЛЯЗКОВ Е ИЗБРАН ЗА ЛЕКАР НА ГОДИНАТА ЗА ОБЛАСТ ДОБРИЧ

Д-р Желязков: Тази награда е признание за колегите

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Георги Желязков е удостоен със званието „Лекар на годината за област Добрич” на Българския лекарски съюз. Отличието се връчва по повод Деня на българския лекар. 


Аз го приемам като признание на колегите и е за колегите, коментира в интервю за Добрич онлайн д-р Желязков. Този приз се дава на мен, но той е тяхна заслуга. Ако не са те, с това, което правят, ако ги нямаше тяхната всеотдайност, тяхното желание да продължават въпреки трудностите в последната година, това нямаше да бъде факт.

Професионалният ни празник е много хубав ден. В другите държави не съм проверявал как е, но идеята за духовен хранител-водач в лицето на Иван Рилски, който да е наш ментор, е много добра, защото тя е позитивна и светла. 

На въпрос как той и колегите му реагират на опредлението,че са супер герои, с усмивка отвръща , че се радва, ако хората мислят, че лекарите са супер герои, защото в началото на пандемията, имаше ръкопляскания и явна подкрепа за лекарите. 

Това беше страхотно, беше истинска радост, казва той. Миг ,в който аз за пръв път се почувствах поласкан, че съм лекар. В много от случаите колегите наистина са супер герои. Те са хора, коит връщат към живота, спасяват хората и помагат да дойде животът. Понякога това се приема за даденост, но не е. Това са ред инвестиции в себе си като личност, дълги години обучение и надграждането и развитието продължават до края на живота ни. 

Пожеланието му към всички колеги е да бъдат здрави те и техните семейства, защото това  е най-ценното. Разбрахме го ясно в последната година и половина – здравето ни и изконният смисъл. Да бъдем здрави и всичко друго може да бъде преодоляно!, категоричен е директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Георги Желязков.