Започва празничният базар в Добрич

По традиция и тази година Община град Добрич организира на площад „Свобода” в 17 празнично украсени дървени къщички Коледен базар, който отворя врати днес.

Започва празничният базар в Добрич

За празничният дух и атмосфера ще се грижат ресторантьори, хлебари и сладкари, производители и търговци на играчки и коледна украса от Добрич, както и занаятчии – местни и гости на града ни.

 

В рамките на тазгодишния Коледен базар отново ще бъде организирано изложение на художествените и приложни занаяти. До 31 декември включително добричлии ще могат да се докоснат до произведенията, сътворени от златните ръце на български автори и творци на различни занаяти и изкуства. Майсторите се представят чрез Бизнес център – Добрич с авторска керамика, бижута, картички, аксесоари, ръчно плетиво, керамични пана и часовници, живопис и графика и нещо ново - калоферска дантела, ръчно изработена със совалки.

 

Гостуващите участници представят: градинска и битова керамика от Троян, ръчно изработени бижута и сувенири от над 30 вида естествени полускъпоценни камъни с авторски дизайн от ателие „Дайра”- София, богат асортимент от сувенири и изделия за бита от камъшит от Силистра, художествен текстил, халища и прежди от Севлиево.

 

На Коледния базар ще се представят още: единственият български производител на ръчно изработени и рисувани елхови играчки от Добрич, производители и търговци на празнична украса за дома и офиса, на сувенири и детски играчки.

 

Друг акцент на базара ще бъде храната – ще се представят членове на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите и Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите, които ще предлагат най-доброто от своята продукция – традиционна българска скара и пици, отбрани месни мезета и сирена, съчетани с висококачествени вина, както и задължително обилно количество греяно вино. В павилионите посетителите на базара ще могат да подсладят празниците си с предлаганите традиционни и автентични коледни сладкиши, както и да закупят за празничната трапеза погачи и разнообразни тестени изделия и още много кулинарни изненади.