Опашки за ваксини и зелени сертификати и в Добрич

Опашки за ваксини и за зелени сертификати има и пред пунктовете в Добрич. Директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова отчита ръст на имунизираните в областта спрямо предишните дни.

Опашки за ваксини и зелени сертификати и в Добрич

Припомняме, че в полунощ България влезе в нов режим. Зеленият сертификат вече е задължителен за дейности на закрито. Документът ще служи като пропуск за големите търговски магазини, моловете, заведенията, спортните дейности на закрито, галериите, кината и театрите. Сертификатът няма да се изисква при аптеките, малките магазини, банките и администрацията. Има три варианта да получим зелен сертификат - ако сме ваксинирани, ако сме преболедували или ако имаме отрицателен COVID тест. Срокът на валидност обаче е различен.


Реакцията на гражданите не закъсня, в обедната почивка се извиха опашки пред пунктовете за ваксинация и получаване на зелени сертификати в Добрич. 

По данни на РЗИ - Добрич най-голямо е желанието на хората да се ваксинират с ваксината на „Янсен”, тъй като е еднодозова и реално погледнато осигурява по най-бързия начин зелен сертификат. 

Очаква се да се валидират и сертификати на лица започнали ваксинационен  процес с някой от другите одобрени продукти, при които приема на ваксина е двудозов. Още при първа доза да се валидира сертификат. 

Четири са лабораториите и лечебните заведения, които работят с COVID изследвания и издават Цифров COVID сертификат на територията на област Добрич. Всеки, който проявява интерес, може да се насочи към някой от долупосочените,както следва:

-СМДЛ Стелт-2013“ ООД - бързи антигенни тестове и антитела-количествен анализ

-„ДКЦ -I Добрич“ ЕООД гр. Добрич- бързи антигенни тестове

-МЦ „Вива Феникс“ ООД гр. Добрич - бързи антигенни тестове

-„МЦ –I –Балчик“ ЕООД гр. Балчик - бързи антигенни тестове и антитела-количествен анализ.