Съвети за семейна фотосесия, които да направят спомените красиви и ярки

При семейните портрети изникват множество аспекти, които трябва да предвидим

Съвети за семейна фотосесия, които да направят спомените красиви и ярки

Това включва не само избора на фотограф или фото студио, не само избирането на подходящ тоалет и желана тематика, но и да сме сигурни, че всички необходими елементи ще си дойдат на мястото преди фотосесията и ще направят снимките неотразими. 


Но с толкова много фактори е донякъде трудно да постигнем отлични кадри. Обаче ако използваме няколко дребни съвети, можем да улесним процеса и да подобрим крайния резултат. Затова ние ви предлагаме съвети за семейна фотосесия, които да направят спомените красиви и ярки.

Внимателно планиране на мястото за снимки

Не би ви се искало да стоите навън на ужасната жега на лятното слънце. Нито да треперите от студ пред обектива в студените зимни дни. Затова, когато планирате вашата семейна фотосесия, помислете за сезона. През лятото е подходящо да изберете времето преди залез или при изгрев. По този начин не само избягвате горещината, но и се наслаждавате на най-добрата светлина. През зимата пък е по-подходящо да заложите на някой по-топъл ден, при което може да е нужно да снимате през работните дни. Важното обаче да направите снимките преди да се стъмни. Ясно е, че няма как винаги да предвидим точния момент, нито да контролираме времето. Така че си осигурете план Б – друг ден или друга дестинация за снимане.

Правилен тоалет

Планирайте подходящо тоалета според желанията си и според обстоятелствата около мястото за снимки. Например, може да ви се иска да направите плажни снимки, но времето да е застудяло. В такъв случай няма да е подходящо ръцете и краката ви да са премръзнали и да треперите от студ, понеже сте с къси гащи. При снимки за специален повод можете да изберете дрехи от своя гардероб или да се придържате към по-неутрален вид. Празничното облекло не е изключено, стига да е в подходящото годишно време. Носете си резервно облекло за всеки случай.

Подгответе децата предварително

Планирайте целия ден внимателно и предварително подгответе децата. Нека снимките за тях бъдат забавно събитие, след което ще преживеят приключение – като да отбележат страйк на боулинг алеята. Важно е и да са подготвени за самото очакване на снимките. Нека са добре нахранени и да са наспали добре. Положете усилия, за да получите най-добрите резултати.

Ангажирайте децата с нещо, докато траят снимките

Добра идея е децата да се чувстват благосклонни към фотографа, да им е комфортно, за да се усмихват широко по време на снимките. Можете да оставите на фотографа малка играчка или любимия им снакс, за да ги подари на децата преди снимките. По този начин ще ги направи по-благоразположени към себе си и ще улесните процеса. По време на фотосесията пък може да им предложи малък подкуп, за да бъдат по-мотивирани да сътрудничат.

Ами ако детето не иска да се снима?

Да, знаем, че сте планирали дълго, че сте похарчили доста средства и желаете всичко да мине наред. Важно е обаче детето да желае да се снима. Ако то не иска това, тогава по-добре не го насилвайте. По-добре е да отложите фотосесията, отколкото детето да плаче през цялото време (плюс, че това няма да изглежда добре на снимките). Вашите деца са личности, имат свое мнение и трябва да уважаваме нежеланието им да се снимат. Разбираме напълно, че това може тотално да обърка плановете ви. Ако смятате, че е добре, подкупете детето с нещо забавно след фотосесията и опитайте да държите вниманието му ангажирано с нещо.

Тематична декорация

Ако правите своята семейна фотосесия по някакъв специален повод, може да обмислите поставянето на тематична декорация. По този въпрос поговорете с фотограф Варна, който ще провежда фотосесията, тъй като те са професионалисти и знаят как да работят с декор, облекло и други елементи от обкръжението. Доверете се на съветите им и решете дали да изберете тематична декорация за своя повод.

Да, това са главните съвети, за които искахме да ви разкажем днес. Семейната фотосесия е преживяване, което трябва да планираме доста внимателно. То има много аспекти, като се започне от местоположение, като се премине през избор на фотограф, а после и облекло, аксесоари, как да накараме децата да стоят мирно и всички произлизащи на момента проблеми. Но с малко повече планиране, с познаване на правилните елементи и със следването на съветите на фотографа (и със специално внимание върху това децата да са доволни), вашата семейна фотосесия ще се превърне в чудесно преживяване.