Евтино и комфортно отопление – възможно е, от „Кай Систем“- Добрич

Цялостни решения за отоплението предлага фирма „Кай Систем“ от Добрич. Екипът й от професионалисти знае точния отговор на въпроса – коя е най-ефективната отоплителна система за нашия дом

Евтино и комфортно отопление – възможно е, от „Кай Систем“- Добрич



На прага на зимата един от най-важните въпроси, на който всяко домакинство и фирма трябва да отговорят, е кое е най-ефективното, но и най-евтино, отопление. И това на фона на растящите постоянно цени на електроенергията и природния газ. Тази година очевидно няма да можем да разчитаме на хитовите през последните години пелетни съоръжения.

Отговора търсим от екипа професионалисти на фирма „Кай Систем“. Тя е позиционирана в Добрич, но има реализирани проекти в цяла Североизточна България - Варна, Шумен, Силистра, Балчик, Каварна.

Вече 10 години компанията и екипът й предлагат професионално обслужване. „Кай Систем“ се занимава се с проектиране, монтаж, ремонт, поддръжка и профилактика на отоплителни инсталации, соларни и фотоволтаични системи, газови котли и термо помпи в североизточна България. Екипът й е изграден от специалисти в областта на отоплението.

Димитър Николов е съсобственик в „Кай Систем“ ООД. Самият той има дългогодишен опит в областта на отоплителните инсталации – стандартни и нестандартни.Варна, Шумен, Силистра, Балчик, Каварна.

Фирмата предлага стандартно отопление с радиатори, котли на дърва, за пелети, въглища, газ, ток, термопомпи, подово отопление, слънчеви панели за топла вода, фотоволтаични системи, газови котли.

Екипът на компанията е от млади и иновативни хора с опит. Те осигуряват цялостни решения за отоплението - от радиатора до котела, включително и проектирането.

В момента клиентите търсят по-икономично решение, предвид високите цени на тока и газа, както и дефицита на пелети на пазара, сподели Димитър Николов. Според него сред удачните варианти в тази ситуация е подовото отопление.

Със сигурност използването на радиатори или подово отопление е доста по-комфортно от всички останали алтернативи. Природният газ, най-често се използва с газов котел, който произвежда топла вода за подовото отопление или радиаторите и топла вода за битови нужди. Ако заложите на подово отопление тогава ще получите най-висока икономия, като примерните сметки за един 100 кв.мапартамент е между 80 и 100 лв. в студените месеци.

Ако искате икономично отопление което осигурява висок топлинен комфорт, не заема място в помещението и предизвиква въздушни течения, то решението за Вас е подово, стенно и таванно отопление/охлаждане, категоричен е Димитър Николов.

Първоначалната инвестиция на подовото отопление е по-висока, но след това има много повече икономии. Инвестицията се възвръща в рамките на около 4 години. Подовото отопление е по-комфортно, помещението се затопля равномерно.

През последните години много актуални бяха пелетните системи.Централните системи за отопление на дървесни пелети (известни също като автоматизирани или усъвършенствани системи за отопление с преработена дървесна маса) предлагат целия комфорт и удобство, което хората очакват от традиционните отоплителни системи, но се захранват от местни, устойчиви дървесни пелети вместо изкопаеми горива. Предлагат се котли и пещи на пелети, които могат да работят със съществуващата Ви разпределителна система за отопление.

Сега те са търсени предимно за селата, където няма газификация, както и на по-отдалечени места. Проблемът с тях обаче е цената, тъй като в момента на пазара има дефицит на пелети поради недостига на дървен материал.

Все повече клиенти се ориентират към термопомпите, соларните панели и фотоволтаичните системи, пояснява Димитър Николов. Причината е лесно обяснима – високите цени на електроенергията.

Термопомпата работи на няколко принципа – „вода-въздух“, „вода-вода“, другите са „земя-вода“.При „въздух-вода“ имат външно и вътрешно тяло, като при климатика, но не затопля въздух, а вода, с която се захранва отоплителната инсталация, обяснява специалистът.

При термопомпите на принципа „вода-вода“ се прави сондаж и се използва топлината на земята. Инвестицията при термопомпите е над 8000 лева. Подходящи са за къщи, вили, семейни хотели.

За апартаментите, освен термопомпа, най-подходящ е газовият хотел.

„Romstal България“ са основният доставчик на котли, фитинги, тръби, които „Кай Систем“ ЕООД прилага.Соларните системи са Viesmann, Bosch илиSunsystem, термо помпите - Toshiba, LG и Viesmann.

Фирмата предлага гаранционно обслужване на всички монтирани уреди, както и следгаранционна поддръжка и сервиз. Компанията гарантира качествени услуги, които се отличават с бързина и качество, коректност с клиента и чистота при работа.

Предлага абонаментно обслужване, големи отстъпки при абонамент, професионална помощ при избор на отопление - безплатна консултация, изготвяне на проекти, изпълнение в срок.

Сроковете на изпълнение зависят от конкретния обект, като обичайно са между 2 и 4 дни. 

Качественоизпълнение, гаранционна поддръжка и следгаранционно обслужване са причините, поради които да изберете именно „Кай Систем“-Добрич, когато търсите решение за вашата отоплителна система.