Изложба на открито в Генерал Тошево разказва за есенна Добруджа

Изложба от 32 фотографии постави началото на празничната програма за 8-ми ноември в Генерал Тошево.

Изложба на открито в Генерал Тошево разказва за есенна Добруджа

Снимките са подредени в изложба на открито по пешеходна зона на площад „Бялата лястовица“ в центъра на града. Експозицията е от четвъртото издание на фотопленера „Есенни хоризонти“, който се проведе преди месец в село Красен и е под надслов „Есен край границата“.



В началото на месец октомври, в рамките на три дни красивото добруджанско село Красен прие 8 фотографи, които тази година трябваше да запечатат красотите на есенна Добруджа. Участие във фотопленера взеха Виктор Димчев от София, Деница Димитрова от Попово, Диан Милтиядев, Росица Милтиядева, Венелин Йорданов, Стоян Илиев и Илиян Стоянов от Добрич и Живко Иванов от Варна - Генерал Тошево.

Атрактивните фотоси привлякоха вниманието на жителите и гостите на града, които се спираха да им се любуват и да разпознават обектите на снимките. 

Основната идея на пленера, който е ежегоден, е той да се превърне в празник на изкуство – своеобразна среща на фотографите с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват във фотоси красотата във всички нейни форми и проявления.