Европейско отличие за „Слънчевите деца“ на Добрич

Възпитаниците на Детски клуб и занималня „Слънчеви деца“ са наградени с Европейски знак за качество за работата си по международния проект „Да се научим да четем чрез игри“, който се осъществява в електронната платформа за учители еТуиннинг, създадена по инициатива на Европейската комисия.

Европейско отличие за „Слънчевите деца“ на Добрич

В проекта участват ученици от четири държави – Франция, Турция, Армения и България. Проектните дейности са насочени към насърчаване на четенето от ранна детска възраст. Чрез забавни игри с букви, срички и думи децата усъвършенстват четивните си умения. Осъществяват се и онлайн срещи, за да могат малките участници да играят и пеят заедно със своите връстници, да сравняват азбуките и езика на различните народи.



Ръководителят на Детски клуб и занималня „Слънчеви деца“ Мила Николова е автор на 8 международни и 6 национални проекта, носител на 6 Европейски и 11 Национални знака за качество.

За работата си в учебната занималня на „Слънчеви деца“ тя казва: „Работя с уважение към детската личност. Зачитам различията и индивидуалните особености на децата. Опитвам се направя така, че всяко дете да се чувства значимо, да изпитва задоволство от свършената работа и постигнатите резултати. Старая се да превърна всеки ден в празник и всяка дейност в игра. Зареждам децата със своя ентусиазъм и плам, така че те не искат да си тръгват от клуба.“

Детски клуб и занималня „Слънчеви деца“ е част от Център за неформално образование и личностно развитие, който предлага различни услуги в сферата на неформалното образование за деца – лятно училище, учебна занималня, зелено училище и др.

Ако искате да следите работата на децата, посетете фейсбук страницата