Доброволци с акция за почистване на района край Камен бряг на 5 ноември

Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще отбележи Международния ден на Черно море с почистване на района край Камен бряг

Доброволци с акция за почистване на района край Камен бряг на 5 ноември

Във връзка отбелязване на 25-та годишнина на Международния ден на Черно море, Басейнова дирекция организира съвместна инициатива по почистване на Защитена местност „Яйлата“, в близост до мястото, на което беше заседнал кораба „Vera Su“, както и брега където е достъпен.



Акцията ще се проведе на 05 ноември (петък) от 10,30 ч. в защитената местност, като в почистването е предвидено да участват представители на МОСВ, БДЧР, РЛ - Варна, РИОСВ - Варна, жители и гости на Община Каварна, както и всички желаещи да се включат.

През годините Басейнова дирекция е организирала редица кампании по почистване на морския бряг на Черно море, но избора на мястото тази година е предвид огромния обществен и медиен интерес в района на Камен бряг до приключване на операцията по претоварване на кораба.

БДЧР съвместно с РЛ-Варна продължават всекидневно да следят на място състоянието на морските води в района с цел проследяване на стойностите на наблюдаваните до момента показатели.

За всички участници в почистването на 5 ноември са осигурени чували и ръкавици и допуск до защитената местност, при спазване на необходимите мерки.