Димитър Делчев: В следващото НС ще бъдем гарант за съставянето на правителството на промяната

Според водача на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за Добричка област Димитър Делчев, от коалицията са твърдо решени България да има правителство и то да бъде правителство на промяната. И гарантира, че ако бъдат част от следващото Народно събрание, няма да допуснат ГЕРБ и ДПС да управляват страната.

Димитър Делчев:  В следващото НС ще бъдем гарант за съставянето на правителството на промяната

Делчев подчерта важността на предстоящите парламентарни избори, тъй като от резултата зависи дали страната ни ще има редовно избрано правителство. "Ако „Изправи се Бг!  Ние идваме!“ е в парламента,  това е гаранция, че ще има правителство на промяната, защото от нашите 13 или 15 народни представители зависи ГЕРБ и ДПС да не могат да припарят до властта“, каза водачът на листата. По думите му, ако те бъдат  „смачкани  от партиите на статуквото, което  в момента правят през социолози, политолози, всички хора, които обясняват на хората как ние няма да влезем, което е абсолютна лъжа, тогава партиите на статуквото ще вземат надмощие и правителство на промяната няма да има.“



Димитър Делчев обеща да продължи и в следващия парламент да работи  по наболелите за добруджанци проблеми, като водоснабдяването на региона, например. „Хората разбраха, че по темата с водата листатата от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме техните защитници, защото няколко пъти повдигнахме темата в НС. Лично аз предложих в актуализацията на бюджета да се заложат 20 милиона лева, за да се оправи огромния проблем с тръбите за водоснабдяване, което за жалост не беше подкрепено от голяма част от добричките депутати. Ние предложихме и рестартирахме работата по проекта за 113 мил. лева, за подмяна на тръбите, така че до Добрич и другите населени места, селата като Стожер, като Българево, където постоянно не стига вода, да стига постоянно и качествена вода“, каза още Делчев.

В началото на предизборната кампания водачът на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“  призова останалите водачи на листи да проведат дебат по основните проблеми на региона.  „Това липсва на хората  в Добруджа и смятам, че ако такъв дебат се състои, те ще могат да направят своя информиран избор. За жалост, другите водачи се скриха от дебат. Изборът сега е избор дали да гласуват за статуквото, за тези,  които управляваха повече от 15 години и които докараха и водата в областта и пътищата  до криза. Именно ГЕРБ с подкрепата на ДПС. Вторият избор е за новите играчи, които не са доказали, че могат да отвоюват интереса на хората.  И третата опция сме ние, които доказахме, че можем да работим по каузи, доказахме, че сме принципни,  независими сме и сме непреклонни, когато става въпрос за интереса на хората.  Призовавам хората да изберат третата опция и да изберат номер 31 „Изправи се БГ! Ние идваме!“, каза  Делчев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!