Йорданка Костадинова: Вярвам, че имам волята и енергията да продължа промяната, която Кирил Петков и Асен Василев започнаха

„Продължаваме Промяната“ е надежда за милионите българи, които не се чувстват представени в българския политически живот. Представяме Ви Йорданка Костадинова - водач на листата за област Добрич

Йорданка Костадинова: Вярвам, че имам волята и енергията да продължа промяната, която Кирил Петков и Асен Василев започнаха

- Водач сте на листата за област Добрич на "Продължаваме промяната". Вие сте ново лице в политическия свят на България. Представете се в няколко изречения, коя е Йорданка Костадинова, какво Ви радва, кое Ви натъжава?



Казвам се Йорданка Костадинова и съм родена и израснала в гр. Варна. Завършила съм „Фармация“ в Медицинския колеж към МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна, а след  това и здравен мениджмънт в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. Имам дългогодишен опит в медицинския маркетинг и се стремя да съм в крак с непрекъснатия напредък в областта на медицинската наука. Омъжена с три деца.

 

- Какво Ви накара да влезете в политиката и да поведете листата в Добрич?

Досега никога не съм се занимавала активно с политика, но никога не съм страняла от обществения живот. Вярвам, че имам силите и опита и желанието да допринеса за промяната в България. 

От 23 години работя в сферата на здравеопазването, като последните 10 години - основно в град Добрич. Това ми даде възможност да видя истинските проблеми, пред които е изправен целият регион. Въпреки това съм убедена, че областта има огромен потенциал за развитие. Вярвам, че заедно с екипа на "Продължаваме промяната" можем да постигнем така необходимите резултати и допринесем за превръщането на цялата област Добрич в пример за останалите области.

 

- По професия сте фармацевт, което означава, че темата за здравеопазването на страната ни е близка до Вас.  В момента, без да го желаем, покрай пандемията от Ковид-19 тази тема стана изключително злободневна за всеки човек. Как Вие можете да допринесете за подобряването на медицинските грижи и състоянието на здравните заведения в страната ни?

Ако участвам в 47 Народно събрание се надявам да се включа в комисията по здравеопазване,  с  която трябва да изградим стратегия за цялостна реформа в здравеопазването, а не на парче. Създаваме работещо здравеопазване без нужда от доплащания, с редовна и адекватна профилактика, приветливи болници и справедливо заплащане на лекари, сестри и санитари.

 

- Кои са първите три неща, които ще направите за област Добрич, ако станете депутат?

1. Да спрем течовете на публични средства.Тоест при правилно управление на публичните средства, те могат да се насочат към изграждане на съвременна, екологична и безопасна инфраструктура. По този начин ще се привлекат повече инвеститори, които ще открият нови работни места, което ще създаде възможност на младите хора да останат в родния си град и да имат перспективна реализация.

2. Да създадем по-добре платени работни места. Целим стимулиране растежа на малките и средни  фирми чрез облекчаване на административните процедури, въвеждане на контрол на процесите в общините с цел елиминиране на корупцията. Подобряване на бизнес средата, която ще увеличи българските и чуждестранни инвестиции с висока добавена стойност в региона.

3.Да осигурим достоен живот, за да няма българи под линията на бедност. Сериозно предизвикателство пред региона е ниското заплащане на предлаганите работни места и липсата на предлагане на такива. Това е пряка връзка с икономическото развитие на региона и привличането на инвестиции. Един от основните приоритети е осигуряване на достоен живот на българските пенсионери и уязвимите  социални групи, за да няма групи да живеят под линията на бедност.   

                                        

- С какво искате да бъде запомнена тази предизборна кампания на "Продължаваме промяната"?

- С моята всеотдайност за раздаване на надежда. Вярвам, че имам  волята и енергията да продължа промяната, която Кирил Петков и Асен Василев започнаха.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!