Успешно начало на тестването на най-малките ученици /ВИДЕО/

От 54 училища с начален етап в област Добрич вчера в клас се върнаха 24, а днес още 6. 8 са тези, които не са започнали присъствено обучение, защото родителите не са подали декларации за тестване на децата. Това съобщи за Добрич онлайн директора на РУО – Добрич Светлана Василева.

Успешно начало на тестването  на най-малките ученици /ВИДЕО/

Първият положителен резултат за Ковид-19 излезе вчера. Той беше при ученик от трети клас в СУ „Димитър Талев”. В учебното заведение има два четвърти класа, които не са се върнали в училище, защото повече от половината родители не са дали съгласие за тестване на децата. 



Днес стана ясно, че още един ученик е дал положителна проба, но за сега няма информация в кое училище се обучава и кой клас е. 

Учениците в Община Крушари не се тестват, тъй като не са прекратили учебните занятия. Това се дължи на ниската заболеваемост в общината. Докато учениците в община Добричка са на ротационен принцип – част от децата са онлайн, а други в клас. При тях се очаква първото тестване да е следващия понеделник или вторник, ако в сградата на училището се провеждат избори. 

По данни на РУО – Добрич тестовете ще стигнат за два пъти, очаква се допълнителна доставка.