Полицаите ни не знаели чужди езици, оплакват се туристи

„Имаме 11,5% намаление на кражбите и 46% на грабежите". С тези цифри се похвали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов след работна среща с посланици и дипломати от ЕС. Припомняме обаче, това става в деня, в който 10 автомобила на граждани бяха опожарени в столичен квартал.

Полицаите ни не знаели чужди езици, оплакват се туристи

По време на срещата те са обсъждали зимния и летния туристически сезон и отговорностите на МВР за сигурността на пребиваващите в България туристи. Това е петата подобна среща.



„Въпросите, които бяха поставени преди и това сега констатираме е, че има подобрение на работата на полицията по места", изтъкна още Цветанов. Той посочи, че са обсъдени глобите, таксите и начина, по който се обслужват дадените потърпевши в съответните полицейски управления.

 

Ще се проведе среща и по всички мерки, които се предприемат за сигурността на храните в курортите, за да могат чуждестранните туристите да се чувстват сигурни в българските курорти, обясни Цветан Цветанов.

Една от критиките към страната ни е, че служителите на МВР не владеят достатъчно чужди езици, което е било проблем за осъществяване на комуникации при разследване на престъпление или инцидент. Цветанов посочи, че вътрешното ведомство работи максимално усилено в тази насока.

 

Вицепремиерът подчерта, че е получил висока оценка за доброто и бързото обслужване на КПП-ата.

Съпредседател на срещата е бил посланикът на Норвегия в София Тове Скарстейн, която посочи, че има увеличение на туристите в България и че е много доволна от срещата. „Ще работим още по-усилено за това те да идват все повече, да прекарват приятно, да допринасят за подобрението на вашата икономика", изтъкна тя.