Йорданка Костадинова: Спечелихме, благодарение на надеждата, която хората виждат в нас

Водачът на листата на ПП „Продължаваме промяната” за област Добрич – Йорданка Костадинова, за бъдещите цели като депутат в 47-ото Народно събрание.

Йорданка Костадинова: Спечелихме, благодарение на надеждата, която хората виждат в нас

Как се чувствате в обувките на депутат?



Все още се чувствам в собствените си обувки. Надявам се така да остане и занапред. В интерес на истината след излизане на резултатите получих само положителни отзиви и дори ми звъннаха хора, с които се бях срещала само на шатрата и отново ми благодариха за надеждата, която виждат в нас. 

Според Вас на какво се дължи победата на ПП „Продължаваме промяната” в парламентарните избори?

Може би на надеждата на хората в цяла България за промяна. Промяна към по-добро, за един по-добър живот и бъдеще за нашите деца. 

Ще успеят ли преговорите, които започват с другите парламентарно представени партии, извън ГЕРБ и ДПС, за формиране на правителство?

Необходимо е да се състави правителство, въпреки че трябва да се направят доста компромиси, но ако не се състави, ще се върнем в първоначалната позиция. А тя надали ще е добра за народа. Това, което „Продължаваме промяната” поддържа като позиция, е, че за министерските позиции и не само ще се търсят компетентни хора, независимо от партията. 

Ще успеете ли да работите за подобряване ситуацията в Добруджа с останалите депутати в нашата област? Реално само Мая Димитрова и Деница Сачева са родом от Добрич. 

Искрено се надявам. В общи линии всички сме избрани от народа на Добруджа и трябва с общи усилия да започнем да работим за благото на добричлии. Ще подам ръка и се надявам да се хванем заедно, за да решаваме проблемите. Като изключим на национално ниво корупцията, течовете на публични средства, в Добрич има много проблеми. Мисля, че трябва първо да привлечем инвестиции, които от своя страна ще отворят нови работни места. Така младите хора ще се задържат в родните градове и съответно ще можем да се борим по този начин и с демографската криза в района.

Как ще коментирате политическата „буря”, която предизвикаха резултатите от изборите и множеството оставки, които бяха подадени. При положение, че Христо Иванов, Атанас Атанасов и Корнелия Нинова подадоха оставка, според Вас това, че ще се водят преговори с различни от познатите лица, ще утежни ли разговорите с тези партии?

Независимо какво ще решат, първо трябва да изчакаме да видим дали ще им приемат оставките. Каквото и да стане ние ще преговаряме с всички партии, с които имаме допирни точки, независимо кой е начело на политическата сила. 

Защо според Вас в чужбина не сте първа политическа сила?

В общи линии имаме добри резултати в Европа. Надявам се да печелим все по-голямо доверие и на хората в чужбина. 

Какво си пожелавате?

Занапред си пожелаваме да сформираме правителство, което да е стабилно за следващите 4 години и искрено се надявам заедно с представителите на другите партии от Добрич да се обединим и да започнем да решаваме проблемите на Добруджа.