Да отпаднат ограниченията за бизнеса при висок процент ваксинирани

Да отпаднат ограниченията за бизнеса при висок процент ваксинирани
Това се договориха партньорите в частта по преговорите за икономическата политика на новото правителство.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви:


„Това със затварянето, пускането, плащането на едни публични пари – трябва да престанат тези вълни. Не може на всяка вълна да ощетяваме бизнеса. От друга страна да плащаме едни ресурси, които са лимитирани – вместо да ги вкарваме в някакви целеви инвестиционни политики, просто да компенсираме факта, че не сме успели информирано, добре достатъчно, че единственият начин да се спасим оттук нататък е чрез ваксинация. Разбира се, с правото на избор, но информиран избор“.


Преговарящите групи на политическите сили, които ще се опитат да съставят кабинет, се договориха още минималната работна заплата да се определя като процент от средната за страната.


Да отпаднат ограниченията за бизнеса, но срещу достатъчен брой ваксинирани, предложиха в сферата "Икономика" на свой ред от "Демократична България".


Според Георги Ганев това е постижимо до края на първото тримесечие на следващата година:


"Което по наши сметки означава да се удвои темпът на ваксиниране от 20 000 на 40 000 човека на ден, тоест да се отиде към над 200 000 на седмица"


От "Демократична България" предлагат още преструктуриране на държавните предприятия.


Представителите на "Има такъв народ" предложиха да отпаднат делегираните бюджети в системата на образованието и да се преразгледат квотите във висшите учебни заведения.


От БСП отново заявиха, че имат готова визия за икономическата политика, която цели икономика на знанието и на високата добавена стойност. Димитър Данчев определи акцентите:


"Винаги сме били водени от желанието за икономически растеж, увеличаване на доходите на българските граждани, както и нов подход за иновации и интегриране на образованието с икономиката, науката и технологиите, насърчаване на инвестициите, борба с корупцията, подкрепа за малкия и средния бизнес и ефективно управление на държавните дружества."


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+