Помощниците на Добрия старец и в Добрич търсят с конкурс "Най-красивото писмо до Дядо Коледа"

Крайният срок за изпращане на писмата е 17 декември.

Помощниците на Добрия старец и в Добрич търсят с конкурс "Най-красивото писмо до Дядо Коледа"

За 27-ма поредна година се провежда конкурсът на Български пощи „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“, информира в интервю за Добрич онлайн инж. Светослав Гочев – ръководител на  Областна пощенска станция-Добрич.



Ние в област Добрич обслужваме всички населени места с 80 пощенски станции. В по-големите даже, за да не чакат на гише да бъдат обслужени, има направени специални пощенски кутии, на които е сложен символа на Български пощи и пише „Дядо Коледа“. 

За град Добрич, понеже е по-голям, има 21 обществени пощенски кутии. Те са разположени на централни места, жълти са, с логото на Български пощи отпред. Не е необходимо да се влиза в пощенската станция. Писмата могат да бъдат пуснати и в някоя от тези кутии, допълва инж. Гочев. 

За толкова години помощниците на Дядо Коледа в Български пощи са видели чудно красиви писма, излезли изпод ръцете на малките податели. Безгранично е детското въображение и затова и писмата са толкова различни и всяко по своему специално. А желанията в тях варират от това детето скоро да се сдобие с братче/сестриче до желание какво да донесе Дядо Коледа на мама и тате. Разбира се, не забравят да споменат и своето желание накрая. 

За участие в конкурса на плика трябва да бъде изписан правилно адресът на подателя в горния ляв ъгъл, а за получател се отбелязва само „За Дядо Коледа“. Задължително е да залепите на плика пощенска марка.

Всички писма отговарящи на условията, ще получат отговор от Добрия старец, а за най-оригиналните и красиви от тях ще има и подаръци. Имената на отличените деца от Добрич и областта обеща да ни съобщи след приключване на конкурса и нашият събеседник.

Няма ограничения за това как ще изглеждат детските писма. Дали ще са ръкописни, печатни или придружени от ръчно изработени изненади, остава лично решение на малчуганите.

Необятно и безгранично е детското въображение, казва Светослав Гочев. Едно мога да твърдя със сигурност - Дядо Коледа изпълнява абсолютно всички желания, които децата са декларирали. Всяко писмо ще получи отговор.

Новият момент в конкурса тази година е че не е небходимо да се пишат лични данни. Само адрес е нужен на плика на писмото. Отличените писма, (без пликовете с адреса на подателите), след приключването на конкурса, ще бъдат предадени за съхранение на Държавна агенция "Архиви".