Рекорден брой средношколци са заявили участие в националната университетска олимпиада за ученици в Икономически университет – Варна

Рекорден брой средношколци са заявили участие в националната университетска олимпиада за ученици в Икономически университет – Варна
Икономически университет – Варна ще проведе традиционната си национална университетска олимпиада за ученици онлайн на 27.11.2021 г. (събота).

Рекорден брой – над 900, средношколци от цялата страна тази година са заявили участие в 13-те секции. Университетът предлага разнообразие от тематични области, в които бъдещите кандидат-студенти могат да се изявят: „Търговията в 21 век – настояще и бъдеще“, „Финанси“, „Програмиране“, „Правни, управленски и социални науки“, „Счетоводство“, „Агробизнесът и селските райони – икономика, иновации и растеж“, „Microsoft Excel“, „Уеб дизайн“, „БЕЛ и чужди езици“, „Градове на бъдещето“, „Маркетинг“, „Икономика“, „Предприемачество и логистика – предизвикателства в дигиталната ера“.


Участието в олимпиадата им дава възможност за включване в ранен прием и избор на специалност. Това е уникален начин да достигнат по-бързо до желаното от тях образование в Икономически университет – Варна. Резултатите се признават за оценка при участие в кандидатстудентския прием в образователно-квалификационна степен „бакалавър“. Заелите призови места в състезанието при записване в ИУ – Варна (редовна форма на обучение) се освобождават от заплащането на две семестриални такси за класираните на първо място, а за второ и трето място – една семестриална такса.


Подробният регламент можете да видите на сайта на висшето учебното заведение.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+