„Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич“ кани доброволци и продължава активно събирането на капачки и жълти стотинки

Следващото предаване на събрани капачки и стотинки ще е на 27.11./събота/ от 10:00ч. до 14:00ч. в склада им в Търговия на едро в Добрич

„Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич“ кани доброволци и продължава активно събирането на капачки и жълти стотинки

Доброволци винаги са нужни, тъй като обработването на капачките ни отнема много време и не успяваме да преработим цялото количество, което се намира  в склада. А когато се натрупат много, става още по-трудно. Затова, всеки който има желание, време и възможност, е добре дошъл за няколко часа, обясни в интервю за Добрич онлайн Йоанна Койчева- една от младите инициативни дами-основатели на добричкото Сдружение „Заедно правим добрини” .



Складът ни се намира в търговия на едро, до футболните игрища. Няма как да ни подминете, защото при нас е много шумно и цветно, споделя с усмивка тя.

Предвид епидемиологичната обстановка, няма да има струпване на хора дори на открито. Събирането и  предаването на капачки и жълти стотинки продължава с все по-нарастваща скорост. 

Разказва ни, че са много хората от града и  областта, които им звънят и носят капачките в склада. Това води до решението да обявят няколко дати с определени часове, в които да има хора от Сдружението в склада и който желае, да може да донесете събраните капачки и жълти стотинки.

Постоянно ни подкрепят много хора и организации, общините също - в последните седмици дойдоха количества капачки от Тервел, Каварна. Община Добрич също постоянно ни носят големи количества, които събират в съоръжението пред сградата на Общината. Складът ни е постоянно пълен. 

Преди обаче да тръгнат за рециклиране, капачките трябва да бъдат сортирани, защото често хората оставят и ненужни вещи между събраните капачките и трябва да бъдат внимателно прегледани и отделени от другите отпадъци. 

Все повече стават и приятелите на идеята в града и региона -включват се активно институции, заведения, детски градини, ясли и училища. 

Помагат ни близки и приятели, наши роднини също, но винаги са добре дошли и още хора, които да помагат. Всеки желаещ може да се свърже с нас в страничката ни във фейсбук. 

Скоро ще обявим каква ще бъде следващата ни цел. Провели сме среща с директора на болницата, имаме идея, но изчакваме да предадем утре събраното количество капачки и скоро ще ви информираме за новата кауза и за свършеното до момента през годината, обеща Йоанна.