Неправоспособен шофьор катастрофира след полицейска гонка в Каварна

Мъжът е бил с онета книжка заради шофиране под влияние на наркотици и управлявал автомобил с чужди табели.

Неправоспособен шофьор катастрофира след полицейска гонка в Каварна

34-годишен мъж е с фрактура и порезна рана на крака, след като се е преобърнал с автомобила си докато се опитвал да избяга от полицаи, съобщават от пресцентъра на МВР - Добрич. 


Екшънът се разиграл на 25 ноември, около 23 часа в Каварна. Автопатрул е подал светлинен и звуков сигнал за извършване на проверка на лек автомобил „Пежо“. Водачът не спрял, увеличил скоростта и продължил движението си в посока град Балчик. В района на местността „Старите лозя“ е изгубил контрол над автомобила, напуснал е пътното платно и се е преобърнал, като се удрил в две крайпътни дървета. Вследствие на удара водачът - 34-годишен мъж от с. Оброчище, е изхвърчал от возилото. Той е настанен в МБАЛ-Добрич без опасност за живота, с фрактура и порезна рана на крака. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът е неправоспособен, с отнето СУМПС след употреба на наркотични вещества.  

МПС е с прекратена регистрация и с поставени регистрационни табели издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.